
KOOKWORKSHOP : ZELF JE ZACHTE KAZEN MAKEN
Heb jij altijd al willen leren kaasmaken? En dacht je dat kaasmaken iets was wat alleen in een grote kaasmakerij kan? En dat het alleen kan met professioneel materiaal en gereedschap? Ik heb goed nieuws, ook jij kunt zelf verse kaas maken – gewoon in je eigen keuken!
Tijdens deze workshop leert kaasmaakster Madelief ,van The Cheese Rebel ,je hoe je binnen een paar uur een liter verse melk omtovert tot verse kaas!
De verse kaas maken we op smaak met kruiden, vruchten of lekker natuur. Met de wei, het restproduct, maken we ricotta of bakken we een broodje. Aan het einde van de workshop kunnen we genieten van verse kaas op ons eigen vers gebakken broodje!
Een leuke activiteit voor jong en oud. (Indien gewenst is deze workshop ook mogelijk met geitenmelk, geef dit zelf tijdig door aan de kaasmaakster Madelief).
De workshop bevat natuurlijk ook een hapje, drankje en enkele kaasjes om te proeven.
Dit is inclusief een hapje, drankje, jullie zelfgemaakte kaasjes en een receptenboekje voor thuis.