Puur en Lokaal: kiempje

In de eerste blog heb ik je al beetje meegenomen in het ontstaan van puur-lokaal. Het zaadje was in de eerste blog al geplant en met veel plezier neem ik je dan ook graag verder mee. Ik neem je mee van kiempje tot plantje.

Zoals reeds aangehaald, had ik de 2 kernwoorden samengebracht. Enkel een klein koppelteken ertussen om het toch weer uniek te maken. Oke, daar stond ik dan met dat zaadje in mijn hand. Met een klein vreugdedansje heb ik het dan ook geplant. Veel water geven, veel liefde en aandacht, zodat dit zaadje kan kiemen om dan uiteindelijk uit te groeien tot een unieke plant. Zalig om zoiets kleins te kunnen koesteren en hiermee aan de slag te gaan om mijn ziel hierin onder te brengen.

Elke dag zat ik te dromen en te schrijven wat puur-lokaal voor mij betekent. Ik wist alleszins dat mijn hart elke keer een vreugdedansje maakte bij dit. Ik wilde het pure en lokale aspect verder aanbieden bij mijn buren. Ik kan zo hard van mijn buurderij bijeenkomsten genieten, dat ik niet liever wilde om dit verder uit te breiden. Ik stond te popelen en constant rond dat kiempje te dansen. Je ziet het stap voor stap groeien en niet altijd even zichtbaar.  Voor zij die mij kennen, weten dat geduld een supermooie eigenschap is ALS je deze bezit.

Op de buurderij geniet ik ook heel hard van de gesprekken met de producenten. Samen brainstormen over de toekomst. Van het 1 kwam het ander en kwam ook mijn puur-lokaal enthousiasme aan bod. Vele vragen zaten vast in mijn hoofd. Puur-lokaal is opgericht. Wat nu? Was mijn impulsiviteit nu niet overdreven? Ben ik wel goed genoeg om dit op te richten? Vele van deze vragen kwamen telkens weer neer op 1 ding: ik kende mezelf nog niet goed genoeg en moest me inderdaad niet langer in dat hoekje plaatsen. Het voorstel van Veerl was dus om contact op te nemen met yulia van de FAB-academy. 

Het kiempje groeide

Met een kloppend hart nam ik de telefoon om een gesprek met Yulia te boeken. Een fantastische dame die de vinger echt op de wonde kan leggen en je kan uitleggen welke stappen je kan nemen en welke pijnpunten je door moet. De Fabacademy is voor mij een fantastische ervaring geweest. Ik heb fantastische vrouwelijke ondernemers leren kennen, die allemaal een puurheid uitstralen en allemaal met de nodige hindernissen op hun pad. Het voelde super comfortabel om daar samen te werken en dit proces samen door te maken. We werden uit de comfortzone gehaald, we hebben samen veel gelachen en ook tranen hebben we samen laten vloeien. Er zijn fantastische vriendschappen ontstaan en vooral ik heb heel veel over mezelf geleerd.

Deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mag zijn wie ik ben. Deze boodschap deed mijn kiempje wat verder groeien. Puur-lokaal heeft een eigen locatie ter beschikking, ideaal om mijn verhaal verder uit te bouwen. Eindelijk na 4 jaar de ruimte terug laten ademen en de ziel die er zit, te laten voelen bij anderen. Aangezien de hemel niet echt aantrekkelijk klinkt om naar toe te gaan, begon de zoektocht naar synoniemen. Ver moesten we eigenlijk niet zoeken. Mijn man en ik zijn allebei verzot op Italië  en samen kwamen we ineens op het woord il cielo.

Il cielo

Il cielo werd ondertussen de plaats, waar er workshops werden gehouden. Workshops die verband stonden met gezonde voeding, maar ook een groot stuk creativiteit kwam hier aan bod.   Ik houd er enorm van om mensen te mogen verwelkomen, in de watten leggen en vooral is het fantastisch als ze met een warm hart naar huis gaan. Dus stiekem inderdaad wist ik het gewoon dat de hemel de plaats is waar ik me goed voel. Meermaals werd ik geconfronteerd met de volgende vragen: Waar word ik gelukkig van? Waar stroomt mijn energie van? Ik kwam ook tot de ontdekking dat koken me tot rust bracht en vooral dat ik prikkels en uitdagingen nodig heb om ermee aan de slag te gaan. Ik zoek super graag naar oplossingen en zeker het voldane gevoel achteraf bracht me telkens op mijn wolkje.

Samen met Tine heb ik al superleuke kinderworkshops gegeven. Als duo een leuke gemengde groep enthousiaste kinderen begeleiden ,voelde super goed aan. We vullen elkaar super goed aan en dan is het surfen op de vibe top. Maar ook de vraag om personeelsfeest in elkaar te steken met spelletjes en eten, gaf me een happy feeling. Deze activiteiten lieten we me beetje per beetje groeien. Beetje per beetje wordt het me duidelijk welke richting ik met puur-lokaal  wil uitgaan.

Mijn zielsverlangens werden me duidelijk en deze koester ik nu ook verder. Als je durft te luisteren naar deze zielverlangens, dan blijf je dicht bij jezelf en dat voelt gewoon goed. Ze zitten er al heel je leven, maar worden vaak genegeerd. Ken jij je zielsverlangens?

Van kiempje tot plantje

Natuurlijk is het ook een zekerheid dat dit pad niet altijd over rozen is gegaan en ik weet dat er nog hobbels en gevaarlijke kruispunten eraan komen. Een paar keer in mijn leven, vooral de laatste jaren, hebben me wel laten stilstaan. Het plotse verlies van mijn schoonouders lieten me enorm hard landen. Met deze gebeurtenis werden de prioriteiten in ons leven wel even duidelijker en dan kan de weg wel een enorme bocht maken. Fantastische mensen die een enorm groot plaats in mijn hart ingenomen hebben. Achteraf vind ik het jammer dat zoiets een wake-up call moet zijn en je weer even bij jezelf moet brengen. Jaar geleden werd mijn mama ziek en heeft ze haar nodige ups en downs gekend en die kent ze nog.  Ze is niet meer dezelfde keiharde dame zoals ik haar altijd ken en dat was even confronterend.  Ook hierdoor werd ik wel even wakker geschud en ook dit deed me echt stilstaan bij wie ik ben. Heel veel vragen kwamen naar boven, maar willen zoeken naar het waarom, heeft me goed geholpen. Fantastische mensen hebben me geholpen door dit proces en ik ben ze super dankbaar.  Deze 2 gebeurtenissen hebben me doen beseffen dat je geen kansen mag laten liggen.

Kansen grijpen die goed voelen voor jezelf en niet wat anderen willen. Hier merkte ik dat de 3 zielsverlangens weer aanbod kwamen.  Ik weet het nu zeker : ik wil verder aan de slag gaan met gezonde voeding bewuste vrouwen begeleiden hoe ze via voeding kunnen evolueren naar een energieker leven. Hiervoor ben ik me verder aan het verdiepen in het orthomoleculaire . Waarom? Hoor ik je al zeggen? Eerst en vooral omdat ik zelf heel hard ervaren heb, wat de positieve impact hiervan was op mijn leven. Ik heb een chronische darmziekte en heb vele opstoten meegemaakt die niet min waren. Deze werden onder controle gebracht met cortsone en veel medicatie. Ik was pas 35 toen de opstoten heel kort op elkaar volgden en vond me te jong om stuk darm weg te laten halen. Ook de schrik om ook vroeg te sterven, zoals mijn grootmoeder, deed me nadenken. Ik ben via collega bij orthomoleculaire arts terecht gekomen.  Resultaat was dat ik door mijn voeding en levenstijl aan te pakken, de cortisone al enkele jaren achterwege heb kunnen laten. Samen met mijn eigen ervaring van maag en darmen en het verder uitdiepen van het orthomoleculaire, wil ik mensen begeleiden naar een energieker leven.

Waar gaat Puur-Lokaal naar toe? 


Een energieker leven houdt voor iedereen wat anders in en dat maakt het voor mij nu echt boeiend. Zoals al eerder gezegd, houd ik van uitdagingen en ga ik ze niet uit de weg. Een energieker leven betekent ook een balans tussen mental health en physical health en dat is de richting waar puur-lokaal naar toe gaat. Leuke uitdagende workshops zoeken, waar mensen met een warm hart en voldaan gevoel naar huis gaan. Een paar uur echt kunnen genieten van het NU. Dat zorgt er nu juist voor dat je geest even kan uitschakelen en je energie kan bijtanken.

Geen to do’s meer die hen opstressen maar gewoon even zijn. Voor deze mental health heb ik me omringd met superleuke vrouwen en mannen die dezelfde vibe uitstralen en die ook genieten om hun passie te delen. Naast de workshopsruimte ter beschikking te stellen, wil ik er zelf ook een aantal geven, vooral met focus gezondheid.

Ik kook supergraag en wil mijn passie voor gezonde voeding ook met zoveel mogelijk mensen delen. Ik wil hen laten zien dat gezonde voeding, superlekker is en zeker geen dieet hoeft te zijn.  Via het nieuwe project Koop lokaal heb ik samen met Bruno mensen nog meer met lokaal te laten kennismaken. Dit op zaterdag. Vandaar wil ik orthomoleculaire met korte keten en lokale producten combineren in mijn verhaal.

Naast de zaterdagleveringen ga ik je binnenkort met een nieuw projectje laten kennismaken. Eerst zien wat corona in petto heeft. Het 3de luik is dan ook mensen begeleiden in gezondheidstraject of via voedingsadvies. Kortom nog veel ideeën, maar laat gerust mij nog weten waar jullie nog leuke uitdagingen voor mij zien?

Passie gevoeld?

Ik hoop alvast dat jullie de passie tot in jullie kleine teen kunnen voelen. Jullie mogen me altijd laten wat jullie hier graag in de blogs willen lezen? Ik wil alvast nog een dikke knuffel de wereld in werpen van een fantastische dame , Merrit .Menta

Groeien van kiempje tot plantje